Abonner på:
Innlegg
Kommentarer

Administrasjon:
Log in
Skriv et innlegg

Gödel, Escher, Bach

Leser “Gödel, Escher, Bach: an Eternal Golden Braid” [Wikipedia] av Douglas Hofstadter for tiden, denne boka burde være motivasjonspensum på ethvert KogVit-studie — (u)kompletthet i logiske systemer får en slags Mystisk Aura her, og mellom hvert kapittel kommer en absurd Dialog mellom Achilles og ei skilpadde (kjent fra bl.a. Zeno og Lewis Carroll), full av referanser til Escher-bilder, AI, atomfysikk og annet gøy nerdestoff. Anbefales. (Selv om sjel-legeme-argumentene blir litt simple.)

Eller, for litt lettere lesestoff før pensum kjøpes inn: Test ditt kjærlighetsliv (basert på ditt programmeringsspråk)

8 kommentarer på “Gödel, Escher, Bach”

 1. den 13 Aug 2007 at 21:32P@rm@nn

  “Prolog: You are a deaf and blind synthaesthete, who experiences the world entirely through smells, each of which triggers expansive flurries of poetry and music in your mind. Certain problems are trivial for you, but nobody will ever understand the answers you give them, because your numbering system involves colors that cannot be perceived by humans. Prolog can sometimes have a good time with people, but it’s hard for a person to stay with someone who only wants them for their ochre vibrato.”

  Gleder meg allerede:-)

 2. den 14 Aug 2007 at 0:36Kristian

  Meg og! 😛

 3. den 14 Aug 2007 at 12:16Kevin

  “Scheme: Your parents asked their friend Lisp to dress up as a schoolteacher and introduce you gently to the arts of love. At first, everything is smooth, if a bit idiosyncratic. Before long, though, scheme has asks whether you want to try something really fun, and then out come call/cc and the hygenic macros.”

  I boka “The Reasoned Schemer” viser de hvordan man kan implementere Prolog i Scheme-lisp, med noen relativt enkle grep (vel, relativt enkle så lenge man har grokket at funksjoner er data er funksjoner). Veldig kul bok å lese etter å ha tatt litt Prolog og lisp/scheme.

 4. den 14 Aug 2007 at 13:30Svanevik

  GEB så fin ut. Snart skal den nok finnes på nattbordet.

 5. den 15 Aug 2007 at 23:11Pål

  Apropo lisp

 6. den 17 Aug 2007 at 0:04P@rm@nn

  Når du først hentet frem xkcd, har jeg vist denne før?

 7. den 25 Aug 2007 at 20:16Svanevik

  Gruppe på facebook som heter det, Parmann! Tribute til xkcd. Meld deg inn!

 8. den 13 Mar 2009 at 11:22Kevin

  For dei som har pløyd seg gjennom GEB, sjekk mouseoveren: http://xkcd.com/555/

Svar på innlegg

Du må være logget inn for å kommentere.