Abonner på:
Innlegg
Kommentarer

Administrasjon:
Log in
Skriv et innlegg

Bergen (BSD and) Linux User Group fortsetter møteserien “Last Thursday”, Torsdag 28. februar 2008 kl 19, Auditorium PI, Autogården (Matematisk institutt), Johannes Bruns gate 12, Bergen, med temaet:

Kjernemoduler og kjerneprogrammering
Linuxkjernen består av flere milioner linjer kode, med støtte for alle mulige typer eksotisk maskinvare. For at det skal være mulig å distrubuere en kjerne av rimelig størrelse, kan ikke alt lastes inn i maskinene samtidig, siden det ville brukt urimelig mye minne og CPU. For å løse dette bruker linuxkjernen moduler. Kjernemoduler er biter med kode som kan lastes inn i kjernen ved behov og fjernes når det ikke er bruk for dem lenger. De gjør at ikke alle må kompilere sin egen kjerne. I tillegg til drivere kan de også brukes til å legge inn ekstra funksjonalitet slik som kryptering, nettverksfiltre og støtte for virtualisering.
Presentasjonen vil gå gjennom hvordan man bygger en modul, og hvordan den er bygget opp. Kjernemoduler virker ellers som all annen kode i kjernen, så det vil bli diskutert hva som er spesielt med programmering for linux-kjernen, og hvordan de ulike grensesnittene i kjernen kan brukes til å kommunisere med brukerprosesser. Eksempler er devicer, nettverksgrensesnitt, filsystemer og nettverksfiltre og mye annet.

6 kommentarer på “BLUG: Kjernemoduler og kjerneprogrammering, ved Gisle Sælensminde”

 1. den 19 Feb 2008 at 18:32Stevenson

  Har du tenkt å gå, Pål?

 2. den 21 Feb 2008 at 16:06Kristian

  Hørres rimeligt kult ut… 😛

 3. den 21 Feb 2008 at 19:53Pål GD

  Mye mulig at jeg tar turen, ja. Har ikke bestemt meg ennå, men sannsynligheten er nok stor. Med mindre vi har en obligatorisk oppgave i logikk til dagen etter. Da er nok sannsynligheten tilsvarende mindre.

 4. den 01 Mar 2008 at 16:23Stevenson

  Jeg var der. Det var interessant. Han presenterte litt overflatisk kjerner og moduler. Og så fulgte det med et “Hello World”-modul eksempel. Det snodige var at han selv brukte Mac.

 5. den 02 Mar 2008 at 22:04Kevin

  Dvs. med linux installert på? Eller sånn ellers når han ikke hacket kjerne?

 6. den 03 Mar 2008 at 0:52Pål GD

  Ja, Erik og jeg glemte det helt. Satt med logikk istedenfor.

Svar på innlegg

Du må være logget inn for å kommentere.